Thuis zit je toch ook niet achter een vieze tafel of op een vieze bank? Waarom dan wel op kantoor?

THP richt zich voornamelijk op gespecialiseerde reiniging van de kantooromgeving. De meeste mensen kennen ons echter van het reinigen van toetsenborden en computermuizen. THP is de laatste jaren veel meer geworden dan alleen dat. Zo maken wij gebruik van allerlei nieuwe reinigings- en desinfectietechnieken, zoals UV-C licht. Sinds kort concentreren wij ons ook op het reinigen van de gehele werkplek onder het merk THP Clean Office. Dit doen wij totaal anders dan de reguliere schoonmaak. Hoe dan? Om antwoord hierop te krijgen, hebben wij onze collega Mick geïnterviewd.

Mick, jij bent sinds 2020 werkzaam bij THP als onderhoudsmedewerker. Kun jij wat meer over jouw functie vertellen?
In het begin reinigde ik vooral de werkplekapparatuur op kantoren net zoals de meeste van mijn collega’s. De afgelopen maanden doe ik echter steeds meer. Zo verzorg ik nu dieptereinigingen van werkplekken, werkplekapparatuur en lever ik soms bestellingen af.

Namens THP Clean Office reinig je sinds 1 maart bij verschillende organisaties de werkplekken. Kan jij kort uitleggen wat Clean Office is?
In mijn beleving is Clean Office een combinatie tussen professionele dieptereiniging en participatie van de klant. Zo reinig ik namens Clean Office een paar keer per jaar grondig de werkplek en vergaderruimtes. De medewerkers van de klant houden dan zelf deze werkplek schoon. Om dit te doen, zorg ik dat zij genoeg van onze reinigingsdoekjes hebben. Als Clean Office geven wij dus een andere invulling hierop dan de reguliere schoonmaak.

Wat doe jij precies tijdens een dieptereiniging?
Tijdens een grondige reiniging maken wij dus alles bij de werkplek schoon. Zo gaan wij met een stofdoek langs het plafond, maken de verlichting stofvrij, reinigen het bureau, bureaustoel, vloer en de apparatuur. Ook kijk ik of er nog genoeg displaydozen met reinigingsdoekjes op de werkplekken staan. Als ik regelmatig de dozen met reinigingsdoekjes moet aanvullen, weet ik dat medewerkers deze volop gebruiken. Zo niet, dan zorgen wij voor meer communicatie hierover.

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de werkplekken vervuild zijn. Dit betekent dat er nog te weinig aandacht wordt besteed aan het goed schoonmaken hiervan. Waarom is het reinigen van de werkplek en werkplekapparatuur zo belangrijk volgens jou?
De meeste mensen zitten 40 uur achter de werkplek. Dit is 1/3 van de hele dag. Thuis zit je toch ook niet achter een vieze tafel of op een vieze bank? Waarom dan wel op kantoor? Ik vind het normaal dat de werkplek schoon is. Zo’n schone en opgeruimde werkplek motiveert toch ook tijdens het werken?

Wij vinden het reinigen van de werkplek erg belangrijk, maar hoe reageert de klant en haar medewerkers hierop?
Iedereen reageert altijd heel positief. Zelfs als ze het druk hebben vinden zij het fijn dat de werkplek na de reiniging weer schoon is en fris ruikt.

Voorheen reinigde jij de werkplekapparatuur namens Clean Hardware. Kan jij ons vertellen wat nou het grootste verschil is tussen jouw werkzaamheden als Clean Office ten opzichte van Clean Hardware?
De werkzaamheden bij Clean Office zijn een uitbreiding van de werkzaamheden van Clean Hardware en Clean Datacenter. Bij Clean Office reinig je namelijk net zoals bij Clean Hardware de werkplekapparatuur. En kasten afnemen? Dat doe je ook bij Clean Datacenter.

Wat vind jij het allerleukste aan de functie?
Ik ga nu dagelijks/wekelijks naar dezelfde organisaties om de werkplekken te reinigen. Dit betekent dat ik steeds dezelfde mensen zie en een band met hen opbouw. Ik maak vaak even een praatje of geef tips over het schoonhouden van de werkplek. Als ik tijdens een gesprek met de klant een idee heb, vertel ik dit nu ook sneller aan mijn collega’s op kantoor. Dan bespreken we kort wat mij is opgevallen en of we wat kunnen doen om de klant te helpen. Natuurlijk zijn er ook momenten waar ik alleen ben en dus zelf moet handelen in een bepaalde situatie.

De veelzijdigheid van de werkzaamheden is ook een groot voordeel. Ik doe nu veel meer dan alleen werkplekapparatuur en serverruimtes reinigen. Een werkdag kost hierdoor wel wat meer energie, maar de tijd gaat ook een stuk sneller. Hierdoor verveel ik mij niet snel!

En zou jij Clean Office aanbevelen bij andere organisaties?
Jazeker! Doordat ik al bijna 1,5 jaar dagelijks bij verschillende organisaties te vinden ben, durf ik wel wat te zeggen over het resultaat van de reguliere schoonmaak. Dit kan namelijk veel beter. Zij maken vooral oppervlakkig schoon. Als je bijvoorbeeld tijdens een dieptereiniging van de werkplekapparatuur een telefoon pakt om deze te reinigen, zie je een hoop stof op de plek waar de telefoon eerst lag. Oppervlakkig schoonmaken, zorgt niet dat iets schoon is. Je moet zoiets goed doen anders kan je het beter niet doen.

Delen:
?