THP nieuwe inzamelpartner Wecycle

Bron: www.wecycle.nl THP, professionele reiniger van ICT-apparatuur, datacenters en serverruimtes wordt inzamelpartner van Wecycle. Treft THP tijdens haar werkzaamheden afgedankte elektrische apparaten aan, dan geeft zij deze aan Wecycle om te laten recyclen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). THP komt jaarlijks bij vele honderden bedrijven over […]

Bron: www.wecycle.nl

THP, professionele reiniger van ICT-apparatuur, datacenters en serverruimtes wordt inzamelpartner van Wecycle. Treft THP tijdens haar werkzaamheden afgedankte elektrische apparaten aan, dan geeft zij deze aan Wecycle om te laten recyclen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

THP komt jaarlijks bij vele honderden bedrijven over de vloer, bijvoorbeeld om schermen, toetsenborden, muizen en andere randapparatuur te reinigen. “Tijdens onze werkzaamheden komen we regelmatig afgedankte apparatuur tegen,” zegt Nathan Talahatu, Manager Marketing, Merk & Innovatie van THP. “Het past bij onze duurzame bedrijfsfilosofie om niet alleen te kijken naar de levensduur van apparaten maar ook om verantwoord om te gaan met afgedankte apparatuur. Via Wecycle zijn we er zeker van dat het goed wordt gerecycled en we helpen hiermee onze klanten.”

Jan Vlak, Algemeen Directeur Wecycle, over de samenwerking: “We zijn altijd op zoek naar partners om ons inzamelnetwerk te versterken. Een dienstverlener als THP komt veel in aanraking met afgedankte ICT-apparatuur die vaak blijft liggen en de kans loopt om te worden weggegooid. Wij laten hier weer nieuwe grondstoffen van maken. Zo leveren we samen een bijdrage aan de circulaire economie.”

Over THP

THP is marktleider in hygiënische reiniging van werkplekapparatuur, datacenters en serverruimtes en het verzorgen van het kabelmanagement. THP werkt met goed opgeleide medewerkers die VCA, ESD, NEN 3140 en Cleanroom zijn gecertificeerd. Meer informatie op de website.

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Delen:
?