Telefoontoestel laten reinigen

Telefoontoestel reinigen? Wij van Happy Clean Office verzorgen professionele dieptereiniging van de werkplek. Wij maken de werkplek dus schoon, maar helpen werknemers ook om deze schoon te houden. Dit doen wij door communicatiemiddelen en reinigingsdoekjes te faciliteren. Dit geldt ook voor het reinigen van een telefoontoestel. In dit artikel leest u meer informatie hierover inclusief een stappenplan om zelf uw telefoon schoon te maken.


Het laten reinigen van een telefoontoestel is van groot belang. Het is wellicht iets waar u niet vaak aan denkt, maar toch is het belangrijk. U raakt namelijk een telefoontoestel vaak aan met uw handen en er kunnen ook virussen en bacteriën op de telefoon komen door het praten. Maak echter de telefoon nooit schoon met normale schoonmaakmiddelen. Hierdoor kan de apparatuur kapot gaan, wat uiteraard niet wenselijk is.

Schakel voor het reinigen van kantoorapparatuur en meubilair altijd een gespecialiseerd bedrijf in. Een bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied, is THP Clean Office. Wij weten als geen ander hoe apparatuur en meubilair op een goede manier uitgevoerd moet worden, namelijk door middel van diepte reiniging. Dit is een manier van reiniging waardoor de apparatuur lang schoon blijft. Hierdoor bespaart u ook weer op de traditionele schoonmaak.

De geschiedenis van de telefoon

De telefoon is al in 1876 uitgevonden, door Graham Bell. Dit was een trechtervormige uitvinding met een varkensblaas als vlies. Het bellen ging vroeger via een telefooncentrale, voor elke aansluiting moest er een apart aderpaar naar de centrale gaan. De verbindingen werden tot stand gebracht met de hand. Hierdoor waren telefoongesprekken zeer beperkt.

Vanaf de jaren 80 is de ontwikkeling van de telefoon zeer snel gegaan. In dit jaar kwam ook de eerste mobiele telefoon uit. Dit was een geheel ander netwerk dan de vaste telefoon. Vandaag de dag worden vaste telefoons steeds minder gebruikt, daar het mobiele bellen steeds makkelijker en goedkoper wordt. Ook bellen via internet wordt steeds makkelijker. Dit gaat via Voice over IP, ook wel VoIP genoemd. Een van de bekendste aanbieders hiervan is Skype. De vaste telefoonlijnen gaan tegenwoordig steeds meer via het vrij nieuwe glasvezelnetwerk.

Hoe maak je een telefoontoestel schoon?

Een telefoontoestel reinigen is specialistisch werk. Dit toestel is immers kwetsbaar voor krassen en andere beschadigingen. Zo kan reinigingsmiddel op basis van alcohol de beschermlaag van het beeldscherm beschadigen. Het reinigen van een telefoontoestel vraagt daarom om kennis en kunde. Er bestaan ook professionele organisaties die telefoontoestellen reinigen op kantoor.

Benodigdheden: telefoontoestel reinigen

 • microvezeldoekje
 • plantenspuit gevuld met water
 • wattenstaafje
 • tandenstoker

Stappenplan: telefoontoestel reinigen

 1. Ontkoppel eventueel het toestel van de stroomtoevoer of zet deze uit
 2. Gebruik de tandenstoker om vuil en stof uit de randen van de hoorn en toetsen te halen
 3. Spray wat water op het microvezeldoekje
 4. Wrijf grondig over het telefoontoestel met de natte doek om deze schoon te maken
 5. Maak ook het wattenstaafje nat met wat water en ga hiermee langs de toetsen
 6. Wrijf het toestel droog met een zachte doek
 7. Nu is het telefoontoestel gereinigd

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Hoe reinig je grondig een telefoontoestel?

Een telefoontoestel reinigen is op eigen risico. Om deze reden worden de toestellen op kantoor niet zo snel gereinigd. Gelukkig zijn er professionele organisaties, zoals Happy Clean Office, die alle telefoontoestellen op kantoor een dieptereiniging kunnen geven. Wilt u meer informatie hierover? Wij staan u graag te woord.

Delen:
?