Quad Alliances

De laptop moet er goed en schoon uitzien. Als onze medewerkers er mee op pad gaan is het een onderdeel van het visitekaartje naar buiten toe.

Als je voor grote bedrijven software maakt, is het extra belangrijk dat de computerapparatuur zoals laptops van de eigen medewerkers goed schoon zijn. QAD staat immers voor goede en kwalitatief hoogstaande software en dienstverlening en draagt dit ook naar haar klanten uit. Daarom hamert de ICT-afdeling van QAD extra op het belang van schone computers en laptops.

Een schone en opgeruimde werkplek

Het kantoor van QAD op Schiphol-Rijk heeft een aantal vaste werkplekken, gecombineerd met flexplekken. Daarnaast werken medewerkers vanuit huis of op locatie bij de klant. De werkplekken en laptops worden dus intensief gebruikt. Vandaar ook dat de ICT-afdeling het belangrijk vindt dat ze schoon blijven.

Teun in ’t Veld is bij QAD verantwoordelijk voor de ICT. “De laptop moet er goed en schoon uitzien. Als onze medewerkers er mee op pad gaan is het een onderdeel van het visitekaartje naar buiten toe. Verder werkt het veel sneller en beter als we op de helpdesk een schone computer voor onderhoud of met een klacht krijgen. Ook verlengt het de levensduur van de apparatuur.”

THP is net langs geweest voor de eerste reiniging, en dat is goed bevallen. Marketing Manager Stefan van Olst was er zelf bij. “De reinigingskar en de onderhoudsmedewerkers die binnenkwamen; dat was een behoorlijk circus. Ze geven je het gevoel dat ze het grondig aanpakken. Dat het op de werkplek gebeurt, zorgt ervoor dat de collega’s zien hoe de reiniging in zijn werk gaat. De reacties daarop zijn dan ook goed. Maar dat gevoel kregen we al bij de eerder uitgevoerde demonstratie van THP. Ze hebben toen een paar werkplekken gereinigd en dat gaf al een positief rumoer op de afdeling.”

Het oog wil ook wat

Als bedrijf vindt QAD het belangrijk dat alles er netjes en schoon uitziet en blijft uitzien. Ze zijn een paar jaar geleden verhuisd naar een mooie locatie in Schiphol-Rijk en die locatie willen ze graag netjes en schoon houden. Peter Hoogenboom, HR Directeur: “We hebben toen uitgebreid uitgepakt met nieuw meubilair en inrichting. Verder is er aandacht besteed aan kabelmanagement en hebben we de afspraak gemaakt dat we niks laten slingeren. We verwachten dat het periodiek reinigen van de werkplek hieraan bijdraagt. Want als de werkplek en -omgeving netjes zijn, zorgt dat ervoor dat collega’s de eigen werkplek netter houden. Daarnaast is een schone werkplek goed voor het welbevinden van de werknemers.”

Project delen:
?