Cito Benelux

Dit is precies waar wij voor staan. We leveren hoogwaardige producten en dat stralen we ook uit. Ik vind dat een schone werkplek daar ook een klein, maar belangrijk onderdeel van is. Het zijn de spreekwoordelijke puntjes op de i.

Medewerkerstevredenheid staat bij Cito Benelux hoog in het vaandel. Uit het recente medewerkerstevredenheidsonderzoek kwam naar voren, dat de medewerkers de toetsenborden en de werkplekken niet altijd als schoon ervaren. Dit was voor facilitair manager Eelke Kootstra het moment om THP te bellen om te investeren in écht schone werkplekken.

Investeren in tevreden medewerkers

Het onderzoek onder de medewerkers heeft de ogen van de facilitair manager verder geopend. Eelke Kootstra: “Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat we tevreden medewerkers hebben. Wel vroeg een aantal collega’s zich af hoe het zit met de reiniging van de werkplekken. Ze wisten dat de reguliere schoonmaak de toetsenborden en muizen niet reinigt en gaven aan het prettig te vinden als dat wel zou gebeuren. Hierop heb ik THP benaderd. Ik ken THP al langer, ze hebben hier tot voor kort de printers onderhouden en schoongemaakt.”

Oriëntatie

Als oriëntatie op een mogelijke reiniging nodigde Cito Benelux THP eerst uit voor een demonstratie op een afdeling. “En dat heeft gewerkt. De demonstratie vond plaats op een afdeling waar volop werd gewerkt. De reacties waren positief. Veel mensen kwamen nieuwsgierig kijken wat er aan de hand was. De demonstratie had het gewenste effect, schone toetsenborden en goede reacties van het personeel. Het werd dus tijd voor een periodieke reiniging van onze 250 werkplekken. Niet alleen de werkplekken worden gereinigd, we laten zo ook zien dat we naar onze medewerkers luisteren en iets doen met de input van het onderzoek.”

Uitstraling en kwaliteit

Naast dat de reiniging bijdraagt aan schone werkplekken en een grotere tevredenheid van de medewerkers, zorgt het ook voor een positieve uitstraling naar buiten toe. Als je bij het hoofdkantoor van Cito Benelux in Zevenaar komt aanrijden, ziet alles er verzorgd uit. Van het netjes onderhouden groen en de parkeerplaats tot de ontvangst bij binnenkomst. Alles straalt verzorgdheid en professionaliteit uit.

Eelke Kootstra: “Dit is precies waar wij voor staan. We leveren hoogwaardige producten en dat stralen we ook uit. Ik vind dat een schone werkplek daar ook een klein, maar belangrijk onderdeel van is. Het zijn de spreekwoordelijke puntjes op de i. We hebben in Zevenaar, Reeuwijk en Waalre drie trainingslocaties en ook die worden door THP onder handen genomen. Hier verwelkomen we per jaar tussen 5.000 en 6.000 gasten, dus ook daar moet het er allemaal goed uitzien. Want wij staan voor kwaliteit. En ik verwacht dat de reiniging van THP daaraan bijdraagt!”

Project delen:
?