AVROTROS

Bas Koperdraad: Wij hebben nu de schoonste montagesets en studioregieruimte van Nederland! Dit is waar AVROTROS voor staat, een veilige, schone en prettige werkomgeving voor al haar medewerkers.

Bij omroep AVROTROS wordt de technische apparatuur door veel verschillende medewerkers gebruikt. Over de toetsenborden gaan vele handen en het is lastig om ze zelf echt goed schoon te maken. De ruimtes tussen de toetsen zijn broeinesten voor vuil. Tijd voor structurele reiniging, dacht mediamanager Bas Koperdraad. Hiervoor zocht hij expliciet een specialist.

De schoonste montagesets en studioregie van Nederland

De vele technische apparatuur bij de omroep vraagt om specialistische schoonmaak. Daarom zocht Bas bewust een bedrijf die weet hoe ze kwetsbare computer- en AV-apparatuur op een veilige manier moeten reinigen. Bas: “Ze moeten er niet even met een ‘natte spons’ overheen gaan, het moet echt vakkundig, goed en duurzaam gebeuren.”

Op het ‘montageplein’ is het een komen en gaan van de gebruikers. Er is daar nu twee keer door THP gereinigd en de reacties van de medewerkers zijn positief.  AVROTROS hecht belang aan een schone werkplek. Naast de specialistische reiniging worden technische ruimtes ook standaard voorzien van ontsmettende handgel en hygiënische doekjes.

Een reactie van een medewerker: “Ik maak altijd de apparatuur schoon voordat ik aan het werk ga. Waarom? Ik doe er alles aan om niet ziek te worden. Een werkplek met veel verschillende gebruikers vraagt om extra aandacht voor hygiëne. Fijn dat AVROTROS hier zo zorgvuldig mee omgaat”.

Beleving

De komende drie jaar worden de werkplekken ieder kwartaal specialistisch gereinigd door THP. Een week vóór de eerste reiniging werden de werkzaamheden intern via intranet aangekondigd. Om de samenwerking extra bij de medewerkers onder de aandacht te brengen hebben mediamanager Bas Koperdraad van AVROTROS en Nathan Talahatu van THP, alle medewerkers en freelancers verrast met een ludieke attentie.

De reiniging an sich is al een happening, maar direct ná de reiniging werd er op iedere werkplek nog een cadeautje achtergelaten. Iedereen kreeg een handig handgelletje en een kaartje met tips en tricks om de werkplek netjes te houden! Het stukje bewustzijn zorgt ervoor dat men netter met de werkomgeving omgaat en blijft gaan.

Nathan van THP is er trots op dat hij zo’n mooie en interessante klant als AVROTROS mag verwelkomen. “Wij zetten altijd vaste medewerkers op een project, zo ook bij dit project. Hiermee garanderen wij kwaliteit en continuïteit en weten onze medewerkers de weg binnen het pand, naar de sets en studio’s. Verder kennen ze de huisregels. Maar ze weten ook welke apparatuur er staat en hoe ze hiermee om moeten gaan. Door steeds dezelfde medewerkers naar hetzelfde project te sturen zorg je ervoor dat de mensen op locatie ook bekend raken met de THP-medewerkers. Dat wekt vertrouwen.”

Project delen:
?