Professioneel schoonmaken van het kantoor

Schoonmaken van het kantoor

Het schoonmaken van een kantoor is een serieuze taak. We willen allemaal in een schoon kantoor werken. Het maakt niet uit of dit een kantoor bij u thuis of een kantoor bij uw werk is. Het werken op een schone werkplek is bevorderlijk voor de productiviteit. Tevens is het professioneler en geeft het een veiliger gevoel.

Voor het schoonmaken van het kantoor is soms specialistische kennis nodig. Het laatste wat u wilt is dat bijvoorbeeld laptops of beeldschermen beschadigd raken door een verkeerde reinigingstechniek of reinigingsmiddel. THP Clean Office kan uw kantoor professioneel schoonmaken.

Waarom een kantoor professioneel laten schoonmaken?

Een schoon kantoor heeft vele voordelen. Buiten dat er met een veilig en fris gevoel gewerkt kan worden, levert het ook andere voordelen voor u als werkgever op:

  • Minder ziekteverzuim;
  • Minder kans op verspreiding van bacteriën, virussen en schimmels;
  • Hogere werknemerstevredenheid;
  • Hogere arbeidsproductiviteit;
  • Waardering van de werknemer naar de werkgever;
  • Zichtbare betrokkenheid vanuit de werkgever voor de gezondheid van collega’s.

Neem direct contact op met THP Clean Office als u uw kantoor professioneel wilt laten reinigen. U kunt via onze website zeer eenvoudig een prijsopgave aanvragen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Onderzoek naar dieptereiniging van de werkplek

De afgelopen jaren hebben wij onderzoek verricht naar de effectiviteit van professionele dieptereiniging van de werkplek. Hieruit hebben wij kunnen concluderen dat onze werkwijze, de reinigingsmiddelen die wij gebruiken en de nabehandeling zeer effectief zijn. Dit kunnen wij ook bij een schoonmaak aantonen met de hygiëne sneltest. Tijdens deze tekst nemen wij een willekeurig aantal werkplekken af met een ATP-meter.

Door deze meting kunnen wij aantonen hoeveel bacteriën, virussen en schimmels zich op de afgenomen oppervlakte bevinden. Meestal is er sprake van een scoren tussen de 0 en 10 ATP, wat erg schoon is. Door periodiek de werkplek professioneel te laten reinigen, behoudt u sneller dit hygiënisch resultaat.

Werkplek check

Hoe vaak het kantoor schoonmaken?

Het verschilt per werknemer en de hygiënische staat van het kantoor, hoe vaak deze schoongemaakt moet worden. De ene werknemer hecht namelijk meer waarde aan hygiëne dan de andere. Hierdoor worden sommige werkplekken vaker opgeruimd en schoongehouden.

Ook is het afhankelijk van het intensieve gebruik van een werkplek. Zo heeft elke organisatie wel een gewilde flexwerkplek. Deze is waarschijnlijk minder schoon dan bijvoorbeeld een werkplek van een accountmanager die meestal niet fulltime achter zijn of haar werkplek zit.

Kantoor professioneel laten reinigen

Het is verstandig om zo nu en dan het kantoor professioneel te laten reinigen. Dit kunnen wij voor u doen. Hierbij focussen wij ons op een nieuwe methode, namelijk dieptereiniging van de werkplek. Dit betekent dat wij standaard de apparatuur, bureaustoel en het bureau periodiek grondig schoonmaken. Dit doen wij met een biologisch reinigingsmiddel en een vuilafstotende coating voor een langdurig hygiënisch effect.

Naast periodieke dieptereiniging van de werkplek en medewerkersparticipatie zetten wij ook slimme oplossingen in. Hierbij kunt u denken aan een robotstofzuiger of het plaatsen van een recycle afvalbak in een algemene ruimte. Deze oplossingen zorgen voor minder vuil op de werkplek. Met deze aanpak bent u goedkoper uit en zorgt u voor een hygiënischer resultaat.

“Wij geven u tips en tools om de werkplekken van de werknemers hygiënischer te houden”

Schoonmaken kantoor tips

Wij geloven in schoonhouden in plaats van schoonmaken. Dit kan gedaan worden door efficiënte reiniging. Of dit nou met een slimme oplossing, professionele reiniging of zelf schoonmaken is. Een deel van de verantwoording voor een schone werkplek ligt daarom bij de medewerker. Wij zien dat medewerkers steeds vaker willen gaan participeren in het schoonmaakproces.

Wij faciliteren daarom verschillende middelen om de schoonmaak te realiseren, zoals professionele reinigingsdoekjes, hand sanitizer en een toolbox. Deze toolbox bevat verschillende communicatiemiddelen, zoals narrowcasting en banners. Hiermee worden medewerkers gemotiveerd om zelf de werkplek, high touchpoints en vergaderzalen dagelijks schoon te maken.

Professionele reinigingsmiddelen

Schoonmaken van kantoren en thuiswerkplekken

Het schoonmaken van kantoorpanden is niet alleen belangrijk, ook thuiswerkplekken moeten niet vergeten worden. Een schone thuiswerkplek levert namelijk vergelijkbare voordelen voor de werkgever op. Het is echter lastiger om een schone thuiswerplek te creëren, aangezien ook een deel van de verantwoordelijkheid bij de werknemer ligt.

Officieel moet de werkgever een goede thuiswerkplek faciliteren. Dit kan in de vorm zijn van meubilair, werkplekapparatuur, software en genoeg beweging. Het is aan de werknemer om aan te geven of hij/zij iets te kort komt wat kan zorgen voor fysieke en mentale klachten.

“Ook een thuiswerkplek is bevorderlijk voor de lichamelijke en mentale gezondheid van uw werknemer”

Het schoonmaken van de thuiswerkplek

Als werkgever wilt u natuurlijk de werknemers zo goed mogelijk faciliteren in een thuiswerkplek. Dit gaat verder dan het kantoormeubilair en de werkplekapparatuur. Zo zijn contactmomenten, structuur en gezondheid erg belangrijk. Combineer deze aspecten door bijvoorbeeld maandelijks een thuiswerk-kit aan te bieden. Dit is een box waarmee u een extra contact moment aan de medewerker kunt schenken en de aandacht kunt vestigen op hun gezondheid en een gestructureerd werkpatroon.

Wij bieden u een thuiswerk-kit waarin wij tips geven over een ergonomische thuiswerkplek. Hierin worden ook het clean desk beleid, mentale gezondheid en een persoonlijke boodschap meegenomen. De box bevat tevens professionele reinigingsdoekjes, waarmee de werknemer zijn of haar werkplek en hardware schoon kan maken. De doekjes zijn individueel verpakt, waardoor ze ook ideaal zijn om mee te nemen naar klanten, onderweg of op kantoor. In onderstaande video geven wij een tips voor het schoonmaken van de werkplek met de reinigingsdoekjes. De thuiswerk-kit kan gepersonaliseerd worden met een persoonlijk kaartje voor de medewerker of een bedrukte kit in uw huisstijl.

Bekijk de thuiswerk-kit

Snel, effectief en 30% goedkoper

Als uitkomst van alle bovenstaande aspecten (thuiswerken, schoonmaken kantoor en schoonmaken kantoor hebben wij de perfecte oplossing: THP Clean Office. Bij Clean Office staat de combinatie van periodieke dieptereiniging van de werkplek, medewerkersparticipatie en slimme oplossingen centraal. Zo creëren wij op een goedkopere, maar effectievere manier een schone werkplek. Daarnaast geven wij u graag tips voor het schoonmaken van het kantoorpand.

Vraag direct een prijsopgave aan

Het verschilt per organisatie of afdeling hoe vaak het kantoor schoongemaakt moet worden voor een effectief resultaat. Wij adviseren dit daarom graag na een goed gesprek en een eventuele werkplekcheck. Over het algemeen is het effect het grootst wanneer de werkplek regelmatig professioneel gereinigd wordt. U kunt het daarna zelf bijhouden met professionele reinigingsdoekjes.

Na het adviesgesprek zullen wij u een prijsopgave sturen. Op deze manier weet u precies wat de kosten van het reinigen van uw kantoor gaan zijn. Uw werknemers zullen lang tevreden zijn met hun schone werkplek en het werk naar behoren blijven uitvoeren. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Advies over het reinigingsproces

Het reinigingsproces kunt u slimmer inrichten wanneer u kiest voor een periodieke dieptereiniging en deze combineert door participatie van uw medewerkers. Wij geven u graag advies over het vereenvoudigen van het reinigingsproces en over de middelen die u hierbij kunnen ondersteunen.

Contact opnemen
?