Printer laten reinigen

Hoe maak je een printer schoon? In dit blogartikel staat een stappenplan hoe je dit het beste kan doen. Wij raden wel aan om een professionele organisatie in te schakelen om deze apparatuur echt goed te reinigen.

Iets waar u wellicht niet aan denkt, is het laten reinigen van de printer. Als u de printer niet laat reinigen, kan het zijn dat overtollige inkt ophoopt op de printkop of in het binnenste van de printer. Hierdoor kunnen storingen ontstaan of kunnen uw documenten vervuild worden door de inkt. Wacht zeker niet te lang met het laten reinigen van de printer, aangezien het dan te laat kan zijn.

Dieptereiniging is een uitgekozen manier van reinigen voor de printer. Dit is iets wat THP Clean Office goed voor u uit kan voeren. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van kantoor apparatuur en werkplekken. Een groot voordeel hiervan, is dat wij periodieke schoonmaak kunnen bieden. Dit valt onder aan de streep goedkoper uit dan traditionele schoonmaak. Verder kunnen wij uw medewerkers voorzien van advies en materialen om de werkplek tussen de dieptereinigingsbeurten schoon te houden.

Het ontstaan van printers

Het printen bestaat al ontzettend lang, zelfs al sinds 3000 voor de gewone jaartelling. Toen werden ronde rolzegels gebruikt om op een kleitablet te drukken. Tegenwoordig hebben printers zich ontwikkeld tot apparaten waarmee documenten vanaf een computer of zelfs een smartphone geprint kunnen worden. Daarnaast zijn er ook printers die een combinatie zijn met een scanner, zodat documenten ook weer ingescand kunnen worden en een kopieerapparaat. Dat worden all-in-one printers genoemd.

Er zijn printers van zeer veel verschillende merken, die op verschillende manieren printen. Dit maakt echter niets uit voor het schoonmaken door THP Clean Office. Wij kunnen elke printer voor u schoonmaken op een professionele manier, waardoor u altijd kunt vertrouwen op een schone printer die netjes zijn werk doet.

Hoe maak je een printer schoon?

Een printer reinigen is geen makkelijke taak. Er moet immers rekening worden gehouden met het schoonmaakmateriaal, reinigingstechniek en technische kennis. Op basis van deze elementen hebben wij een kort stappenplan ontwikkeld om een printer te reinigen. Hierbij focussen wij enkel op de buitenkant van de printer, aangezien het reinigen van de binnenkant specialistisch werk is. Wij raden wel aan om van te voren goed te informeren welke reinigingsmiddelen etc. gebruikt mogen worden voor het reinigen.

Benodigdheden: printer reinigen

 • microvezeldoekje
 • plantenspuit met water
 • stoffendoek
 • wattenstaafje
 • tandenstoker

Stappenplan: printer reinigen

 1. Schakel de printer uit
 2. Maak de buitenkant van de printer stofvrij met een droge doek
 3. Verwijder overtollig vuil tussen kiertjes en naden met de tandenstoker
 4. Spuit wat water op het microvezeldoekje
 5. Reinig de buitenkant van de printer met het doekje
 6. Maak het wattenstaafje een beetje nat met wat water
 7. Ga met het wattenstaafje langs de toetsen
 8. De buitenkant van de printer is nu gereinigd

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. Wees daarom voorzichtig met het gebruik van reinigingsmiddelen en een te natte doek. De geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Professioneel een printer schoonmaken

Om de printer echt schoon te maken, kunt u naar een ICT-winkel gaan of een professionele organisatie inschakelen. Ook onze clean professionals kunnen de printers op kantoor reinigen. Zij maken gebruik van speciale reinigingsmiddelen en bezitten de juiste kennis om correct te reinigen. Bij THP Clean Office verzorgen wij periodieke dieptereinigingen van de werkomgeving (inclusief werkplekapparatuur) en stimuleren wij medewerkers om de werkplek zelf schoon te houden met professionele reinigingsdoekjes. Door deze werkwijze maakt u collega’s bewuster dan de hygiëne op kantoor en werken zij achter een schone werkplek.

Wat is THP Clean Office?

Bekijk de vlog!

Delen:
?