Muismat laten reinigen

Is de muismat vies? Volg dan het stappenplan van dit blogartikel. Bent u liever op zoek naar een oplossing voor de kantoorwerkplek, neem dan contact met ons op. Wij maken de werkplek schoon door middel van een dieptereiniging en leveren ook reinigingsdoekjes, zodat uw collega's deze ook zelf kunnen schoonhouden.

Laat regelmatig uw muismat reinigen om er voor te zorgen dat de werkplek schoon blijft en de muis goed blijft werken. Onder de muis zit een optische sensor, waarmee de muis de handbeweging registreert. Indien deze sensor vies wordt, door een vieze muismat bijvoorbeeld, zal de muis minder goed presteren. Tevens zal de muis minder fijn over de muismat bewegen, wat voor ergernis bij de werknemer kan zorgen.

THP Clean Office kan u voorzien in schone werkplekken en dus ook schone muismatten. Wellicht denkt u dat een muismat vervangen moet worden, terwijl deze nog prima zijn werk kan doen na een reinigingsbeurt. Het reinigen van werkplekken doen wij altijd door middel van dieptereiniging. Dit is een periodieke reiniging. Medewerkers kunnen tussen de reinigingen door hun eigen werkplek schoon houden door middel van de materialen die wij u daar voor kunnen leveren.

Diverse soorten muismat

De muismat is ontwikkeld omdat deze de levensduur van de muis aanzienlijk verlengd, vooral van de traditionele muis, dus die een bal heeft in plaats van een optische sensor. Er bestaan muismatten van zeer veel diverse soorten materialen. Er bestaan goedkope muismatten, maar ook dure muismatten. Het is persoonlijke voorkeur, welk materiaal het meest geschikt is. Sommige mensen vinden ruwere muismatten wat fijner, daar andere mensen gladde muismatten fijner vinden.

Muismatten zorgen voor een glad oppervlak, waar de muis goed overheen kan glijden. Tevens is het belangrijk dat de muismat zelf goed op het bureau blijft liggen, aangezien deze anders over het bureau gaat schuiven in plaats van de muis over de muismat. Er bestaan ook muismatten met een extra kussentje, waar de pols op kan liggen. Dit is voor het tegengaan van RSI (Repetitive Strain Injury), iets wat zeker aan te raden is op kantoren.

Hoe maak je een muismat schoon?

De muismat gebruiken we dagelijks. Net zoals het toetsenbord en de muis raakt deze snel vies. Bijvoorbeeld door kruimels van het eten achter de werkplek, stof of door huidvetten. Het is dan ook belangrijk om de muismat regelmatig te reinigen. Hieronder staat een stappenplan inclusief benodigdheden waarin wij vertellen hoe je een muismat kan schoonmaken.

Benodigdheden: muismat reinigen

  • microvezeldoekje
  • plantenspuit gevuld met wat water
  • droge doek
  • zachte borstel

Stappenplan: muismat reinigen

  1. Klop met de hand overtollig stof uit de muismat
  2. Spuit wat water op het microvezeldoekje
  3. Wrijf met doekje de muismat schoon
  4. Gebruik de zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen
  5. Dek de muismat droog met een droge doek of laat deze 24 uur aan de lucht drogen

Hoe wordt een muismat gereinigd op kantoor?

Op zoek naar een oplossing voor op kantoor? THP Clean Office komt graag de kantoorwerkomgeving reinigen. Dit doen wij door middel van professionele dieptereiniging, waarbij ook het toetsenbord, muis en laptop worden schoongemaakt. Om de werkplek schoon te houden, motiveren wij uw collega’s om de werkplek tussen dieptereinigingen door schoon te houden. Hiervoor leveren wij professionele reinigingsdoekjes speciaal voor de werkplek en werkplekapparatuur.

Delen:
?