Muis schoonmaken

In dit artikel leggen wij uit hoe je een computermuis het beste kan schoonmaken. Deze zit, net zoals het toetsenbord, vol met vuil en bacteriën. Het is dus een goed idee om de muis regelmatig te reinigen.


Niet alleen het toetsenbord, ook de muis schoonmaken is iets wat zeer belangrijk is maar toch vaak over het hoofd wordt gezien. Als u met uw computer werkt, raakt u de muis zeer vaak aan. Dit is uiteraard vanzelfsprekend, daar u deze gebruikt om de computer mee te besturen. Echter is het schoonmaken van de muis hierdoor een zeer belangrijk iets. Het is echter zeker niet aan te raden om de muis met standaard schoonmaakmiddelen schoon te maken. Hierdoor kan het mechanisme kapot gaan en bent u nog verder van huis.

THP Clean Office is specialist als het gaat om het reinigen van kantoor apparatuur en meubilair. Wij hebben hier een innovatieve manier voor gevonden. Door middel van dieptereiniging kunnen wij uw apparatuur en meubilair dusdanig goed schoonmaken, dat de schoonmaak niet wekelijks hoeft te gebeuren. Daarnaast kunnen wij u voorzien van middelen zodat uw medewerkers tussen de schoonmaakbeurten door de werkplek zelf schoon kunnen houden. Hierdoor bent u op termijn zelfs goedkoper uit dan wanneer u een reguliere schoonmaker inhuurt voor het schoonmaken van de werkplekken.

De geschiedenis van de computermuis

Het prototype voor de computermuis kwam eind jaren zestig uit. Sinds 1981 is het beschikbaar voor het publiek toen ze bij een van de computers van Xerox geleverd werden. Voor de invoering van de computermuis, werden computers bestuurd door middel van eindeloze tekstmenu’s. In 1991 werd de eerste draadloze muis ontwikkeld, en in 1995 kwamen er muizen met een scrollwiel op de markt. Microsoft was in 1999 de eerste die een muis met een optische sensor ontwikkelde, in plaats van de ouderwetse bal.

De ontwikkelaar van de computermuis, Douglas Engelbart, zag echter weinig terug van het enorme succes van zijn uitvinding. Het patent van de uitvinding liep af voordat de muis populair werd, waardoor hij een fortuin misliep.

Hoe maak je een computermuis schoon?

Een computermuis kan je zelf schoonmaken. Wil je echter zeker weten dat dit grondig gebeurd met de juiste reinigingsmiddelen? Dan raden wij een dieptereiniging aan. Onze Happy Clean Professionals verzorgen al bijna 25 jaar professionele dieptereiniging van de werkplekapparatuur. Zij maken onder andere de computermuis, laptops en beeldschermen schoon. Meer weten? Neem contact op. Wil jij gelijk de muis reinigen? Volg dan het onderstaande stappenplan.

Benodigdheden

 • tandenstoker
 • microvezeldoekje*
 • plantenspuit gevuld met water
 • wattenstaafje

* Wij adviseren om alleen wat water te gebruiken in combinatie met microvezeldoekje. Andere schoonmaakmiddelen kunnen namelijk de computermuis beschadigen. Met een beetje water verwijdert een microvezeldoekje al 99,9% van de bacteriën op het device.

Stappenplan: computermuis schoonmaken

 1. Zet de computer uit en koppel de computermuis los. Maak de muis niet schoon, terwijl deze is aangesloten aan een apparaat die stroom gebruikt
 2. Haal het vuil tussen de gleuven weg met een tandenstoker
 3. Spuit wat water op de microvezeldoek en ga hiermee over de computermuis*
 4. Vergeet niet om het scrollwieltje schoon te maken met de doek en eventueel de tandenstoker
 5. Pak het wattenstaafje en maak de lens onder de computermuis schoon
 6. Wacht tot de muis weer droog is en sluit deze aan op de computer
 7. De computermuis is nu weer schoon

* Spuit het water nooit direct op de computermuis. Elektrische apparaten en water gaan niet goed samen.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Hoe zorg je voor grondige reiniging van een computermuis?

Wilt u alle computermuizen op kantoor schoon hebben? Dat kan! Onze Happy Clean Professionals zijn gespecialiseerd in het reinigen van werkplekapparatuur, zoals computermuizen. Dit doen wij aan de hand van een dieptereiniging. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

 

Delen:
?