Monitor schoonmaken

Hoe maak je een monitor schoon? In dit blogartikel geven wij jouw tips en een stappenplan hoe je een beeldscherm het beste kan schoonmaken.


Wist u dat een monitor schoonmaken van groot belang is voor een frisse werkplek? We zitten namelijk vaak met de vingers aan het beeldscherm. Hier kunnen virussen en bacteriën aanzitten, wat kan zorgen voor een werkplek die niet fris is. Het is echter nooit goed om met gewone schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan, aangezien deze voor schade kunnen zorgen op het beeldscherm.

THP Clean Office staat voor u klaar als het gaat om het schoonmaken en schoonhouden van uw werkplek, en dus ook de monitoren, computerschermen of beeldschermen. Wij hebben reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor de monitoren, waardoor deze weer mooi schoon worden zonder dat er kans is op schade.

Tevens zorgt een schone werkplek voor minder ziekteverzuim. Doordat wij periodieke reiniging bieden, die op een innovatieve manier wordt uitgevoerd, bespaart u geld op de schoonmaakkosten. Deze manier van reinigen is namelijk effectiever dan de reguliere schoonmaak. Ook bieden wij materialen zodat uw werknemers tussen de schoonmaakbeurten door hun eigen werkplek schoon kunnen houden. Dit kost slechts een aantal minuten, en zorgt voor een schone werkplek.

De ontwikkeling van de monitor

Een beeldscherm, ook wel monitor genoemd, is een apparaat dat u gebruikt bij een computer of laptop. De eerste monitor is gemaakt in de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig, toen de eerste PC ontwikkeld werd. Wellicht weet u nog wel hoe groot de monitoren van vroeger waren. Er zat een enorme kast achter, ook wel een beeldbuis genoemd.

De moderne monitoren, zoals ze hedendaags geproduceerd worden, zijn veel platter en worden nog altijd verbeterd. Tegenwoordig bestaan er ook curved, gebogen, monitoren. Deze zijn speciaal voor het spelen van games of kijken van films. Oled schermen zijn ook flink in de opmars, deze werken weer op een geheel innovatieve wijze met LEDs.

Hoe maak je een monitor schoon?

Een monitor schoonmaken vergt wat extra aandacht. Je werkt immers met kwetsbare apparatuur dus het is van belang om wat extra onderzoek te doen naar het schoonmaakadvies van de leverancier en de juiste reinigingsmiddelen te verzamelen. Hieronder staat een stappenplan hoe je zelf een monitor kan schoonmaken. Bent u echter op zoek naar reiniging van alle monitoren op kantoor? Neem dan contact met ons op over een speciale dieptereiniging.

Benodigdheden: beeldscherm reinigen

  • Mircovezeldoek*
  • Plantenspuit gevuld met water
  • Stofdoek

* Gebruik geen papieren doekjes of andere schoonmaakmiddelen. Deze middelen veroorzaken krassen op het scherm of andere beschadigingen.

Stappenplan: hoe maak je een laptop beeldscherm schoon?

  1. Zet de computer/laptop uit, zorg dat het beeldscherm niet is aangesloten op stroom en wacht tot het scherm is afgekoeld
  2. Pak de stofdoek en wrijf zachtjes over het scherm om overtollig stof te verwijderen
  3. Spuit met de plantenspuit wat water op het microvezeldoekje
  4. Ga in gelijke banen met het microvezeldoekje over het beeldscherm. Let goed op of het doekje niet te nat is of te veel vocht bij de openingen van het scherm terechtkomt. Water en apparatuur gaan niet goed samen.
  5. Wacht met het aansluiten/aanzetten van het scherm tot de apparatuur weer helemaal droog is

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Hoe zorg je voor grondige reiniging van een monitor?

Aan de hand van het bovenstaande stappenplan kunt u eenvoudig een monitor reinigen. Tijdens het reinigen is het belangrijk om de apparatuur goed uit te zetten, te veel water vermijden en de juiste reinigingsmiddelen gebruiken. Mocht u liever de monitoren professioneel laten reinigen dan kan dit. Onze Happy Clean Professionals reinigen al bijna 25 jaar werkplekapparatuur inclusief beeldschermen. Wilt u dus dat uw collega’s kunnen werken achter een schoon beeldscherm? Schakel dan onze professionals in. 

Delen:
?