Koptelefoon of headset laten schoonmaken

Een koptelefoon of headset kan je zelf schoonmaken, maar ook professioneel laten schoonmaken. Dit is bijvoorbeeld handig voor een callcenter. In dit artikel staat een stappenplan voor het schoonmaken van een koptelefoon/headset en geven wij meer informatie over professionele dieptereiniging van deze hardware.

Heeft u er al eens aan gedacht om uw koptelefoon of headset te laten schoonmaken? U hebt een koptelefoon of headset vaak hele dagen op, en zet deze ook wel eens af. Hierdoor komt de koptelefoon op veel plaatsen en er kunnen ook bacteriën aan uw handen zitten die op de koptelefoon terechtkomen. In het geval van een headset, praat u in een microfoon. Ook dit is niet altijd even fris. Laat daarom uw koptelefoon of headset reinigen middels dieptereiniging. U weet dan zeker dat u kunt werken met frisse apparatuur.

THP Clean Office is specialist als het gaat om het reinigen van apparatuur en kantoormeubelen. Dit wordt gedaan op een innovatieve wijze, met dieptereiniging. Hierdoor wordt de apparatuur weer brandschoon en kunnen zowel u als uw medewerkers op een fijne en schone werkplek werken. Het is namelijk bewezen dat een schone werkplek bijdraagt aan minder ziekteverzuim.

De geschiedenis van de koptelefoon

Een koptelefoon is eigenlijk gewoon een systeem waarbij twee luidsprekertjes aan elkaar verbonden zijn, zodat ze op de oren gedragen kunnen worden. Deze apparaten worden gebruikt zodat u als enige het geluid kunt horen, zodat anderen er niet mee lastig gevallen kunnen worden. De eerste hoofdtelefoon werd al uitgevonden in 1919. In 1958 werd de eerste hoofdtelefoon met stereo uitgevonden. In 2001 werden de oordopjes uitgevonden, deze werden bij de eerste iPod geleverd. Sommige hoofdtelefoons zijn voorzien van een microfoon, zodat er ook gebeld kan worden zonder dat de ontvanger last heeft van omgevingsgeluid.

De koptelefoon is nog altijd in ontwikkeling. Oortjes zijn tegenwoordig geëvolueerd tot in-ear oordopjes, zodat de geluidskwaliteit beter wordt. De koptelefoon van tegenwoordig heeft vaak een noice-canceling functie, waardoor er geen omgevingsgeluid meer door de doppen komt en de drager van de hoofdtelefoon geheel wordt afgesloten van het omgevingsgeluid.

Hoe kan je zelf een koptelefoon schoonmaken?

Met een paar eenvoudige stappen kan je zelf een koptelefoon schoonmaken. Bent u echter op zoek naar een grootschalige reiniging van alle koptelefoons of headsets op kantoor? Dan raden wij aan om dit te laten doen door een professionele organisatie, zodat alle apparatuur goed en grondig worden gereinigd. Hieronder staat een stappenplan (inclusief benodigdheden) om snel zelf een koptelefoon schoon te maken.

Benodigdheden: Koptelefoon schoonmaken

  1. Zachte borstel
  2. Microvezeldoek
  3. Biologisch reinigingsmiddel
  4. Plantenspuit
  5. Tandenstoker

TIP! Geen biologisch reinigingsmiddel in huis? Gebruik dan wat water. Een microvezeldoekje werkt namelijk ook heel goed met een beetje water. Deze combinatie verwijdert al 99,9% van de bacteriën op de koptelefoon.

Stappenplan: hoe maak je een koptelefoon schoon?

  1. Borstel het vuil uit de oorkussens
  2. Haal met een droge doek het resterende vuil weg uit de oorkussens
  3. Spray wat biologisch reinigingsmiddel of water op het microvezeldoekje
  4. Reinig de behuizing met de vochtige doek
  5. Verwijder met een tandenstoker eventueel vuil uit de gleuven

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant. Gebruik daarnaast nooit agressieve reinigingsmiddelen of alcohol om een koptelefoon/headset schoon te maken. Deze middelen beschadigen hardware. Informeer eventueel bij uw leverancier welke reinigingsmiddelen worden aanbevolen. Droog daarnaast niet de koptelefoon met een haardroger. Hierdoor kan water in de gleuven van de koptelefoon komen en deze beschadigen.

Hoe zorg je voor grondige reiniging van headsets of koptelefoons?

Onze Happy Clean Professionals zijn gespecialiseerd in het reinigen van de werkplekomgeving, inclusief hardware. Zij reinigen dan ook regelmatig headsets of koptelefoons. Ook kunnen wij gebruikmaken van UV-C licht om koptelefoons te desinfecteren. Dit doen wij met de Happy Clean Box, waarin UV-C desinfectietechniek is in verwerkt. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Delen:
?