Flexplek schoonmaken

Waarschijnlijk heeft u wel eens van een flexplek gehoord, of werkt u zelf ook met flexplekken. Dit is een werkplek die door meerdere mensen na elkaar gebruikt wordt. Daarom is het belangrijk dat deze goed schoongemaakt wordt. Daardoor gaat het ziekteverzuim omlaag, de productiviteit omhoog en zijn uw medewerkers bovenal rustiger en meer tevreden. Wij dragen graag bij aan een schone werkplek.

Wat is een flexplek?

Een flexplek wordt ook wel een flexwerkplek genoemd. Dit is een plek waar u flexibel kunt werken, waar dus iedereen mag gaan zitten. Dit houdt simpelweg in dat het zomaar zo kan zijn dat een werknemer op een plek werkt waar de vorige dag nog een andere werknemer gewerkt heeft. Vandaag de dag is het binnen de bedrijfscultuur erg populair om flexplekken te realiseren.

Door voor flexplekken te kiezen, heeft u bijvoorbeeld minder faciliteiten nodig. Ideaal voor situaties waarin u ook veel parttimers in dienst heeft, of accountmanagers die werkzaam zijn in de buitendienst. Investeren in een flexibele plek om te werken, bespaart kantoorruimte en is voordeliger. Bovendien inspireert het medewerkers misschien wel om thuis ook een werkplek te realiseren.

Een schone flexplek

Dat er veel mensen achter elkaar op een bepaalde plek werken in het flexkantoor, zorgt ervoor dat deze snel vervuild raakt. De meeste bacteriën bevinden zich namelijk op bureaus, computermuizen, toetsenborden en telefoons. Dit is slecht voor de hygiëne en daarmee ook slecht voor de gezondheid van uw medewerkers. Wanneer de hygiëne op het flexkantoor slecht is, neemt het ziekteverzuim toe en de productiviteit van uw werknemers af. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat alle flexplekken te allen tijde goed schoon zijn.

Hoe maak je een flexplek schoon?

De flexplek regelmatig schoonmaken is dan ook een oplossing. Doe dit dan ook voor of na gebruik. Welk moment het beste is, kunt u natuurlijk met collega’s afstemmen. De flexplek wordt vaak niet gereinigd door de reguliere schoonmaak. Soms mogen ze zelfs niet bij het bureau komen in verband met bedrijfsgevoelige informatie. Natuurlijk kunt u belangrijke documenten van het bureau afhalen, maar om zeker te weten dat de flexwerkplek schoon is, kunt u beter een gespecialiseerde organisatie inschakelen of zelf aan de slag gaan.

Benodigdheden: flexwerkplek schoonmaken

Voor nu focussen wij ons op de bureaustoel en bureau van de flexplek. Deze kunt u namelijk zelf eenvoudig schoonmaken. De volgende benodigdheden heeft u hiervoor nodig:

 • plantenspuit gevuld met water
 • zachte borstel
 • microvezeldoek
 • stofdoek
 • alleszuiger

Stappenplan: flexwerkplek schoonmaken

Bureaustoel schoonmaken:

 1. Verwijder het stof op de kunststofonderdelen van de stoel met de stofdoek
 2. Doe dit bij de rugleuning, armleuning en bij de stoelpoten
 3. Spuit wat water op een microvezeldoek
 4. Neem de kunststofonderdelen af met het microvezoeldoekje
 5. Pak de alleszuiger en zet deze aan op de droge stand
 6. Haal vuil uit de zitting met de alleszuiger
 7. Wrijf met de microvezeldoek over de zitting
 8. Zet vervolgens de alleszuiger op de natte stand en droog de zitting
 9. De bureaustoel is weer schoon

Bureau schoonmaken:

 1. Maak het bureau leeg
 2. Ga met het stofdoekje over de tafel om stof eraf te halen
 3. Spuit wat water (of geschikt reinigingsmiddel) op het microvezeldoekje
 4. Maak het bureauschoon met doekje
 5. Wacht tot de tafel droog is en je kan weer werken achter een schoon bureau.

Disclaimer: De geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Reinig ook de werkplekapparatuur

De flexwerkplek bestaat uit meer dan alleen een bureau en laptop. Vaak staan er beeldschermen, een telefoon/headset en toetsenbord. Ook deze onderdelen moeten gereinigd worden, maar wel met de juiste middelen, techniek en kennis. Wij raden dan ook aan om een gespecialiseerde organisatie in te schakelen die gelijk de overige onderdelen van de flexplek reinigt. Zo hoeft u dagelijks alleen nog maar een reinigingsdoekje te gebruiken om de flexplek schoon te houden voor andere collega’s.

De professionele reiniging van Clean Office

THP CLEAN OFFICE® weet wel raad met het schoonmaken of reinigen van flexplekken. Zo kunnen wij de werkplekken op uw flexkantoor van een dieptereiniging voorzien, maar we kunnen ook speciale reinigingsdoekjes faciliteren. We vinden het namelijk ook heel erg belangrijk dat u en uw collega’s de werkplekken in de tussentijd zelf ook goed schoon kunnen houden. Een schone werkplek werkt immers het prettigst!

Delen:
?