Bureaustoel schoonmaken

Niet alleen een bureau, ook een bureaustoel schoonmaken is hard nodig op een werkplek. U zit lang en vaak op een bureaustoel, waardoor zweet van uw lichaam in de stoel kan trekken. Op den duur wordt dit minder fris en zit u niet meer lekker op uw stoel. Daarom is dieptereiniging van THP Clean Office zeer aan te raden. Wij zijn specialist op het gebied van dieptereiniging van kantoormeubelen en kunnen ook uw bureaustoel schoonmaken.

Het grote voordeel van dieptereiniging, is dat het minder vaak uitgevoerd hoeft te worden dan de traditionele schoonmaak. Tevens bieden wij u middelen zodat u en uw medewerkers de werkomgeving zelf schoon kunnen houden. Dit kost slechts vijf minuten van uw tijd, en zorgt voor een fijne en frisse omgeving.

Het is bewezen dat een schone werkomgeving bijdraagt aan een verminderd ziekteverzuim. Op deze manier bespaart u geld. Onze periodieke schoonmaak is tevens gemiddeld 30% goedkoper dan de reguliere schoonmaak. Dit komt door onze innovatieve manier van reinigen.

Feiten over de bureaustoel

Een bureaustoel is speciaal ontworpen voor een werkplek in een kantooromgeving. De bureaustoel is in zeer veel verschillende varianten te gebruiken. Echter is het altijd zo, dat de stoel één poot heeft, die uitloopt in vier of vijf pootjes met wieltjes er onder. U kunt bureaustoelen kopen met of zonder armleuningen en bureaustoelen die een optimale werkhouding bevorderen. Er bestaat ook een wereldkampioenschap bureaustoelracen.

Als u investeert in de bureaustoel, zorgt deze er voor dat uw werknemers op een comfortabele manier kunnen zitten en werken. Lichamelijke problemen zullen hiermee verminderd of voorkomen worden. Het is aan te raden om het zitten af te wisselen met het staan. Hiervoor is een sta-zit bureau een goede optie. U kunt hiermee zelf beslissen wanneer u zit en wanneer u staat. Ook dit werkt bevorderlijk voor uw lichaam.

Hoe kan je zelf een bureaustoel schoonmaken?

De armleuning van de bureaustoel kan eenvoudig worden schoongemaakt met een geschikt reinigingsdoekje. Maar om een bureaustoel écht schoon te maken, is meer nodig dan alleen het verwijderen van zichtbare stof en vlekken met een natte doek. Om echt door te dringen tot het gestofte gedeelte van de stoel zijn speciale middelen nodig. Ook wordt vaak de achterkant van de stoel vergeten. Hieronder staat dan ook een uitgebreid stappenplan inclusief de benodigde middelen om een bureaustoel schoon te maken.

Benodigdheden

  • Alleszuiger (stofzuiger geschikt voor droge en natte oppervlakken)
  • Microvezeldoekje
  • Biologisch reinigingsmiddel (geschikt voor stoffering) of water
  • Borstel
  • Stofdoekje
  • Plantenspuit

 

Stappenplan: hoe maak je een bureaustoel schoon?

1. Pak de alleszuiger en zet deze op de droge stand om stof en vuil uit de stoffering te halen
2. Spray vervolgens met de plantenspuit water of biologisch reinigingsmiddel op de bekleding
3. Wrijf met de borstel over eventuele vlekken in de bekleding
4. Pak de alleszuiger en droog de bekleding (doe dit op de natte stand)
5. Verwijder met een stofdoekje stof onder de stoel, bij de rugleuning en armleuningen
6. Spray wat water op de microvezeldoek en maak de rugleuning, armleuningen en de kunststofdelen onder de stoel schoon.
7. Maak de kunststofonderdelen van de stoel weer droog met een droge microvezeldoek en de bureaustoel is weer schoon!

TIP! Gebruik een stoomreiniger voor stappen 2, 3 en 4 in plaats van een allesreiniger.

LET OP! Voorkom beschadigingen en gebruik géén agressieve reinigingsmiddelen. Spuit het reinigingsmiddel niet rechtstreeks op de stoel. Vraag, voor het volgen van het stappenplan, informatie over het reinigingsproces aan bij de fabrikant van uw bureaustoel. THP is niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen.

Hoe zorg je voor een grondige reiniging?

Een bureaustoel kan je ook professioneel laten reinigen. Onze Happy Clean Professionals bezitten de juiste kennis en reinigingsmiddelen om de bureaustoel een grondige reinigen te geven als zij de werkplekomgeving aan het reinigen zijn. Zij kunnen daarnaast ook de werkplekapparatuur, zoals laptop en beeldscherm, en het bureau een speciale dieptereiniging geven. Lijkt dit iets voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op en wij geven graag advies.

Delen:
?