Bureau schoonmaken

Hoe maak je een bureau schoon? In dit blogartikel staan handige tips voor het reinigen van het bureau en waarom een professionele organisatie dit het beste bij uw kantoor kan doen.

Een bureau schoonmaken is iets wat regelmatig moet gebeuren, om een fijne werkplek te creëren. Werknemers hechten veel waarde aan een schone werkplek, daarom is het belangrijk dat bureaus goed schoon gehouden worden. THP Clean Office kan alle bureaus van u en uw werknemers schoonmaken door middel van dieptereiniging. Ook als dit een thuiswerkbureau is.

Dieptereiniging kan in samenwerking gaan met uw medewerkers, waardoor de reiniging periodiek uitgevoerd kan worden. Hierdoor blijven de bureaus toch schoon en fris. Het grote voordeel is dat de reiniging niet wekelijks uitgevoerd hoeft te worden, wat wel het geval is bij de traditionele schoonmaak. Daarnaast kunnen wij ook uw apparatuur reinigen, zodat u schoon kunt werken.

Wij bieden diverse reinigingsmaterialen die u en uw medewerkers kunnen gebruiken tussen de periodieke schoonmaakbeurten. Bijvoorbeeld speciale reinigingsdoekjes voor het bureau en de werkplekapparatuur. Zo blijft de werkomgeving in die periode toch schoon en kunt u fijn werken. Een schone werkplek werkt tevens mee aan een verminderd ziekteverzuim. Uzelf en uw werknemers zullen prettiger kunnen werken.

Feiten over het bureau

Een bureau is een simpel meubel dat is gemaakt uit een vlak bureaublad op poten. Vaak zijn bureaus voorzien van ladekastjes. Er is altijd genoeg plek om fijn te kunnen werken. Zo kan de werknemer op het bureau naast een PC vaak ook papieren en een telefoon kwijt. Tegenwoordig bestaan er ook veel sta-zit bureaus. Deze zijn in hoogte te verstellen zodat de medewerker niet alleen zittend, maar ook staand kan werken.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor het lichaam om de werkhouding af te wisselen. Dit is goed af te wisselen door middel van een sta-zit bureau. Door een poosje te staan, kan de werknemer de werkhouding afwisselen. Dit komt ten goede van de rug.

Hoe maak je een bureau schoon?

Een bureau schoonmaken kan eenvoudig. Om de productiviteit onder werknemers te verhogen, zou dit dagelijks moeten gebeuren. Lang niet elke werknemer maakt dagelijks de werkplek schoon. Het is daarom handig om regelmatig een professionele organisatie uit te nodigen om het bureau grondig schoon te maken, zodat u zelf dagelijks het bureau met een reinigingsdoekje goed kan schoonhouden. Een professionele organisatie maakt namelijk echt het bureau schoon en kunnen tegelijkertijd het toetsenbord, beeldscherm en computermuis reinigen. Neem contact op voor meer informatie. Om nu het bureau schoon te maken, kunt u het onderstaande stappenplan volgen.

Benodigdheden: schoonmaken bureau

  • microvezeldoek
  • stoffendoek
  • geschikt reinigingsmiddel (bijv. biologisch)

Stappenplan: bureau schoonmaken

  1. Ruim het bureau op, zodat je een leeg oppervlak hebt om schoon te maken
  2. Haal overtollig stof weg met de stoffendoek
  3. Spuit wat reinigingsmiddel of water op het microvezeldoekje
  4. Maak het bureau goed schoon met de natte doek
  5. Zet alles terug op het bureau als deze droog is
  6. Het bureau is nu weer schoon

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Hoe zorg je voor grondige reiniging van een bureau?

Bent u op zoek naar een grootschalige oplossing voor bijvoorbeeld het reinigen van de werkplek bij u op kantoor? Onze Happy Clean Professionals kunnen het bureau schoonmaken en tegelijkertijd de werkplekapparatuur reinigen, zodat uw collega’s weer kunnen werken aan een schone werkplek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Delen:
?