Kom erachter hoe schoon uw werkplek is!

Waarom een ATP-meting? Het intensieve gebruik door meerdere personen, lunchen achter het bureau en weinig schoonmaak hebben invloed op de hygiënische staat van de werkplek. U kunt namelijk wel de werkplek schoonmaken na gebruik, maar doet uw collega dit ook? En faciliteert uw werkgever de juiste reinigingsmiddelen om de werkplek, apparatuur en uw handen regelmatig […]

Waarom een ATP-meting?

Het intensieve gebruik door meerdere personen, lunchen achter het bureau en weinig schoonmaak hebben invloed op de hygiënische staat van de werkplek. U kunt namelijk wel de werkplek schoonmaken na gebruik, maar doet uw collega dit ook? En faciliteert uw werkgever de juiste reinigingsmiddelen om de werkplek, apparatuur en uw handen regelmatig schoon te maken? Kortom, de werkplek is soms niet zo schoon als deze lijkt. Met het blote oog is de vervuiling vaak niet zichtbaar, maar gelukkig is er een mogelijkheid om hierachter te komen.

Wanneer is de werkplek schoon?

Wij categoriseren een werkplek met een RLU-norm (Relative Light Units) onder de 50 als schoon. Dit wordt gemeten met een speciale, betrouwbare en veelgebruikte hygiëne sneltest oftewel ATP-meting. Met deze meting kunnen wij binnen 1 minuut de mate van organische vervuiling constateren. In deze vervuiling (bacteriën, gisten en schimmels) bevindt zich namelijk de stof ATP. ATP staat voor adenosine tri-phosphate, een stof die in organische vervuiling en micro-organismen voorkomt. Dit zijn namelijk eiwitten en een voedingsbodem voor de vervuiling. Wij nemen hierbij bijvoorbeeld het bureau, deurklink of de laptop af met een vochtig wattenstaafje. Bij de plaatsing van het wattenstaafje in de ATP-meter ontstaat een chemische reactie en wordt licht afgegeven. Dit licht maakt het mogelijk om de RLU-norm te meten. Hoe hoger de aanwezigheid van ATP, hoe hoger de vervuiling:

  • Minder dan 50 RLU – acceptabel schoon
  • 50 RLU tot 300 RLU – vervuild
  • 300 RLU of meer – onacceptabel vervuild

Wat nu?

Een ATP-meting geeft u dus meer inzicht over de hygiënische staat van de werkplek. Deze meting kan op uw verzoek verwerkt worden in ons reinigingsproces. Hierbij gebruiken wij de ATP-meting op verschillende manieren. Ten eerst kan de meting gebruikt worden als nulmeting en monitoring om vast te stellen of de huidige manier van reiniging effectief is. Ook wordt deze gebruikt als kwaliteitscheck van onze dienstverlening, waarbij steekproefgewijs de hygiënische staat van een aantal werkplekken worden gemeten na de dieptereiniging. Tot slot wordt de ATP-meting gebruikt als hygiënecheck. De hygiënecheck oftewel de werkplekcheck kunt u gratis bij ons aanvragen. Hiermee komt u erachter hoe schoon de werkplekken echt bij uw organisatie zijn. Tijdens deze check wordt een ATP-meting gedaan bij vijf willekeurige werkplekken om vervolgens u te adviseren in het schoonmaken én schoonhouden van de werkplekken.

Delen:
?