4 tips voor een schone werkplek

Een schone werkplek is belangrijk. Het zorgt niet alleen voor minder ziekteverzuim, maar ook voor meer productiviteit. Met onze tips creëert u eenvoudig een schone werkplek. 1. Laat medewerkers zelf de werkplek schoonmaken Gebruik professionele reinigingsdoekjes. Met deze doekjes reinigt u binnen 5 minuten de werkplek. Uw collega’s kunnen hierdoor zelf hun gezondheid waarborgen en […]

Een schone werkplek is belangrijk. Het zorgt niet alleen voor minder ziekteverzuim, maar ook voor meer productiviteit. Met onze tips creëert u eenvoudig een schone werkplek.

1. Laat medewerkers zelf de werkplek schoonmaken

Gebruik professionele reinigingsdoekjes. Met deze doekjes reinigt u binnen 5 minuten de werkplek. Uw collega’s kunnen hierdoor zelf hun gezondheid waarborgen en u toont aan dat hun gezondheid uw prioriteit heeft. Hierdoor stijgt het vertrouwen in de organisatie en kan het ziekteverzuim wel 10% dalen. Ook kunt u in combinatie met dieptereiniging 30% op reguliere schoonmaakkosten besparen. Oftewel een kleine investering met grote winst.

2. Maak schoonmaak effectief

Werkplekken worden niet altijd even grondig schoongemaakt. Aanraakpunten en de werkplekapparatuur worden vergeten en alleen een opgeruimd bureau wordt schoongemaakt. Periodieke dieptereiniging en medewerkersparticipatie brengen hier verandering in. Dieptereiniging zorgt voor een goede hygiënische basis van de werkplek. Uw medewerkers kunnen vervolgens zelf de werkplek bijhouden met reinigingsdoekjes.

3. Reinig werkplekapparatuur

Laptops worden gedeeld, gaan mee naar locatie en worden weinig schoongemaakt. Genoeg kansen voor bacteriën en virussen om zich te verspreiden. Zelf hardware reinigen met reinigingsdoekjes helpt, maar niet genoeg. Er blijft namelijk altijd vuil achter. Laat daarom regelmatig de hardware reinigen door een gespecialiseerde organisatie. Dit zorgt ook voor een langere levensduur van de apparatuur, wat uiteindelijk beter is voor het milieu en uw portemonnee.

4. Gebruik desinfectiemiddelen

Veel mensen maken dagelijks gebruik van mobile devices. Deze gebruiken ze op kantoor, thuis en op locatie. Mobile devices zijn echter lastig te desinfecteren, want de meeste middelen bevatten alcohol wat het device kan beschadigen. Een desinfectieapparaat op basis van UV-C straling is hiervoor dé oplossing. Deze werkt effectief, snel en eenvoudig. In combinatie met reinigingsdoekjes en periodieke dieptereiniging zorgt u voor een veilige en schone werkplek.

 

Delen:
?